Auto SSL for Website Builder- Pointed Domain

  • 0
  • 2
  • Question
  • Updated 15 hours ago
  • Doesn't Need an Answer
  • (Edited)
If your domain is pointed to Homestead (not registered through Homestead), then you will need to activate the SSL we provide. To do this:

Click on the Domains tab
If it is pointed correctly, you will see "Activate SSL" to the left of your domain options.

Click that link



This will bring you to a page with 4 step instructions
  1. Log in to your domain hosting provider
  2. Locate the DNS management section in your domain hosting control panel. If your domain is pointed via nameservers, you will click "Advanced DNS Settings"
  3. Add an A Record for *your domain* that points to *IP address*
    *This should be done for the "@" record and the "www" record*
  4. Once the 'A record' Has been modified, Click Next.




A message will pop up verifying that the DNS settings are correct and your SSL will be provisioned soon. 




Please wait 24-48 hours for this change to take effect.
Photo of Homestead FAQ

Homestead FAQ, Employee

  • 42,026 Points 20k badge 2x thumb

Posted 6 months ago

  • 0
  • 2
Photo of Jonathan T.

Jonathan T.

  • 6,244 Points 5k badge 2x thumb
There are 3 A records for the new builder. *, @, and www. Which one do we change?
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 34,512 Points 20k badge 2x thumb
Since your domain isn't registered with Homestead, I cannot double check those settings. Can you post a screenshot of your DNS from your domain registrar so I can check it?
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 34,512 Points 20k badge 2x thumb
Ok, I will submit a ticket to get this resolved. Your A records look fine.
Photo of Jonathan T.

Jonathan T.

  • 6,244 Points 5k badge 2x thumb
This got completed now. Is there anything I did wrong for the future? or was it something on your end ?
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 34,512 Points 20k badge 2x thumb
This happened because the domain on this site was changed. It shouldn't happen every time, but if you have any issues please let me know.
Photo of Becky4048

Becky4048

  • 82 Points 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled Our website monarchplastics.com is showing as not secure. How do we secure it?.

Our website monarchplastics.com is showing as not secure.  How do we secure it?
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 33,962 Points 20k badge 2x thumb
Please follow these instructions to secure your domain
Photo of susan2829

susan2829, Champion

  • 43,192 Points 20k badge 2x thumb
"A" record changed 4 days ago, but SSL is still not provisioned.  Site in question is saintmarysmission.org
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 34,690 Points 20k badge 2x thumb

Happy to help. I'll check it in the morning too, to make sure it updates.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 34,690 Points 20k badge 2x thumb
Hey Susan,

I just wanted to check back in with you. Unfortunately, this ticket hasn't been responded to yet. I'm sorry for the inconvenience, but we will have to push the expected resolution time to Monday. I will check back in on Monday
Photo of susan2829

susan2829, Champion

  • 43,192 Points 20k badge 2x thumb
Ho Hum  :(
Thanks for letting me know Elyzabeth.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 34,690 Points 20k badge 2x thumb
This domain is now showing as secure!
Photo of susan2829

susan2829, Champion

  • 43,192 Points 20k badge 2x thumb
Wonderful. :)  TY
Photo of cathyjsutton9421

cathyjsutton9421

  • 90 Points 75 badge 2x thumb
I have followed the information above dealing with Pointing the domain and getting secure on my website. When I do the information above this is what I get:::

Sorry, you have experienced an unexpected server error.

You have experienced an unexpected server error. We are working to resolve this problem as quickly as possible. Please try again later.

Don't know what I am doing wrong. 
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 34,790 Points 20k badge 2x thumb
Hello,

At what point are you getting that error? (what are you clicking that directs you to that error message?)
Photo of cathyjsutton9421

cathyjsutton9421

  • 90 Points 75 badge 2x thumb
I type in at the @ the new numbers a tech person gave me and when I submit it that's what I get. I go to domains, then advanced dns settings. I edit the top one - @ to the numbers I got from a tech person to get it pointed correctly and then submit button twice and then I get that message. 
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 34,790 Points 20k badge 2x thumb
Ok, this might have been a temporary error or an issue with the browser. I did not get this error, but was able to update the DNS for you. The SSL will be provisioned soon