Sitebuilder Plus Computer System Requirements

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 2 months ago
  • In Progress
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: 7 days of inactivity

Since I began using SB+ it operates fine until I try to Save and or Publish. When I first load it and begin working, I get 4 or 5 Saves/Publishes and then is starts to lock up, run slow, etc.....  Once this happens, I actual begin scheduling other activities, like working in the shop, walking to the emailbox, etc.... so I don't waste a lot of time waiting on SB+ to finish it's activity. It almost always completes its task but after many Saves/Publishes..... it will ultimately just lock up.

With that said............   I suspect the issue is on my end and I suspect I may not have a correctly configured computer for SB+.

What are the System Requirements for SB+?
Thanks
Pete
Photo of Peter0895

Peter0895

  • 1,992 Points 1k badge 2x thumb

Posted 2 months ago

  • 0
  • 1
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 44,918 Points 20k badge 2x thumb
Hi Peter,

Sitebuilder Plus works with every modern system, there aren't really requirements. The only thing it doesn't work with is Linux.
If you are having trouble saving, there are a couple of recommendations I can make. If you are using a browser like Internet Explorer or Edge (or Safari for Apple computers), I recommend trying Chrome or Firefox. I would also try publishing pages via the File Manager instead of through the publish button on the builder page. 
I'll clear the cache for your site on my end to try to help with this issue.
Photo of Peter0895

Peter0895

  • 1,992 Points 1k badge 2x thumb
I use Mozilla mostly and have tried Chrome. Both operate the same way. It could also be my base DSL connection. I can watch videos, etc... but only at normal resolutions. Uploads are at 300k. This is the standard......... you-live-in-the-sticks............ Frontier DSL. There is no higher transfer rates for us.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 44,918 Points 20k badge 2x thumb
Ah yes, a slower internet connection paired with the number of pages might be the cause. Have you been able to try publishing from the File Manager directly?
Click on the domain name in the top right corner of the builder, click on "View File Manager", select the page that you want to publish from the list of files, and click the "Publish" button.

This conversation is no longer open for comments or replies.