Page password "bleeding" from one site to another using SiteBuilder Plus?

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 6 months ago
  • Acknowledged
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: Archiving inactive content.

I'm a Homestead "dinosaur" using SiteBuilder Desktop since 2001(!!) I maintain half a dozen active websites using an old Windows Vista machine. I know, I know, but it is what it is. I also know that it won't last forever so some years back I was brave and was excited to try SiteBuilder Plus. Alas, at the time I found it clunky and since I had no real reason to switch, I didn't bother.

I decided to try again some months ago when I had the need to create another website. I decided to create it from scratch with SB Plus online. Fun! It would be much more convenient to edit from anywhere via a cloud-based system. I thought I'd have no file transfer issues since I had no files. I was starting fresh! I started climbing SB Plus learning curve. Not bad! I was liking it! On a laptop! From my desktop! Freedom! BUT BUT BUT... 

I soon hit a big, scary snag. After publishing a page or two from my new, Plus-built site I visited another current website of mine and was shocked when I was denied entry to a protected page because of an incorrect password. HUH?!?! I tried the password from the new site and it let me in. Yup, the password from a page on my new, SB Plus site had somehow bled over and infected my otherwise-healthy SB Desktop-built legacy website. YIKES! I quickly went into SB desktop, undid the damage individually page by page, and retreated swearing to forego Plus and die on my Desktop. I couldn't live with seemingly random cross-contamination.

I subsequently rebuilt that new website on the old tried-and-true SB Desktop and all is well. It seems to me, though, that I should report the problem and seek an answer or explanation. At very least, some advice and hand-holding to get me back to trying SP Plus again. I've got no desire to rebuild entire websites from scratch. I thought I was safe starting a new one from scratch, but... OUCH! Can't I mix old and new? (I realize that in this case, even the "new" Plus is old, but...so am I. Thanks. JPZ

PS: Is "Websitebuilder" the same as the old desktop "SiteBuilder"? Where is "Websitebuilder"?
Photo of MSL338

MSL338

  • 240 Points 100 badge 2x thumb
  • Confused, but willing to try again.

Posted 6 months ago

  • 0
  • 1
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 43,634 Points 20k badge 2x thumb
Hello,

Website Builder is our newer builder, completely separate from Sitebuilder Desktop or Sitebuilder Plus.

I have seen the issue with the password protected pages and the answer and resolution is actually in your browser. You have a saved password in your browser which is inputting passwords where you don't want them. You'll just have to go into your browser settings and remove that saved password.

Here is an article with instructions for this:

https://community.homestead.com/homestead/topics/why-is-my-page-password-protected-when-i-didnt-add-...
(Edited)
Photo of MSL338

MSL338

  • 240 Points 100 badge 2x thumb
Thank you, Elyzabeth. A follow-up question... I need to clear the password only in the browser on the machine that I use to publish my website via SiteBuilder Plus? Is that right? I have other machines with browsers plus a cloud-based profile on some. Thank you. JPZ
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 43,634 Points 20k badge 2x thumb
Correct, only on the browser you use to edit and publish your site.
Photo of MSL338

MSL338

  • 240 Points 100 badge 2x thumb
Thanks so very much! By the way, where can I get Websitebuilder? Am I not eligible for it because of my account level or account type? When I log into Homestead and go to the Websites Manager, my only choices are to Download SiteBuilder or Edit with SiteBuilder Plus. Just wondering... Thanks. -JPZ
(Edited)
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 43,634 Points 20k badge 2x thumb
So, Website Builder is only available for new websites. If you would like to use the newer builder, you would need to rebuild your site. To access it, just click "Add New Website" and choose a site name (not a domain, just a name for our system to associate to the site). Then you can start rebuilding your site. Once you are done, I can help you switch your domain name over.

This conversation is no longer open for comments or replies.