I was checking the SEO of my pages and doesn't detect H1, H2 and H3 tags

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 4 months ago
  • Acknowledged
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: Archiving inactive content.

After I carefully placed my keywords on each page of my website in titles and subtitles (using the H1 button and H2 button on sitebuilder under text) and carefully placing them throughout the text of the body of the content and each page, to my dismay when I used SEO tools to check my pages I found out that the H1s and H2s and content (body) aren't showing up and can't be read! This is crazy, google won't think I optimized my pages for keywords, and I won't get ranked well. Please help me. 
Photo of Vitanova6582

Vitanova6582

  • 310 Points 250 badge 2x thumb
  • frustrated

Posted 5 months ago

  • 0
  • 1
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 40,154 Points 20k badge 2x thumb
Hello,

You have many websites, which one specifically are you referring to?
Photo of Vitanova6582

Vitanova6582

  • 310 Points 250 badge 2x thumb
Nicks Wellness Report
Photo of Vitanova6582

Vitanova6582

  • 310 Points 250 badge 2x thumb
please help me, google can't read any of the content on my main pages no H1 and no H2. It's terrible. 
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 40,154 Points 20k badge 2x thumb
Hello,

One thing that has been noticed in testing is that the H1 box will not work if you have different font sizes in the same text box. Please try separating the text in your H1 tag into 2 different text boxes with the 2 different text sizes.

I have tested on my own site and with the same font, the H1 tag is reading properly.

(Edited)
Photo of Vitanova6582

Vitanova6582

  • 310 Points 250 badge 2x thumb
What about the fact that it reads 0 content on my pages! 
Photo of Vitanova6582

Vitanova6582

  • 310 Points 250 badge 2x thumb
I tried what you said it still isn't working. This is really bad that none of my pages the H1 H2 are being read and 0 content. This is terrible for my rankings and it means NO SEO was done, I did SEO but in Googles eyes nothing has been optimized to rank well on the SERPS. Please see attached images to prove nothing is being read on my pages! Please help me fix this right away!
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 40,154 Points 20k badge 2x thumb
Hello,

I can see that it is reading content on every other page. The only thing that could be causing that issue on your Home page is that you have your content separated by boxes on that page, but not others. You might need to rebuild that content without the box elements, as those might be hiding the text.
Photo of Vitanova6582

Vitanova6582

  • 310 Points 250 badge 2x thumb
Please help me solve this it's been over weeks, it isn't working the H1 and H2 on my home page, this is hurting my rankings! Please have someone technical place it in somehow so it shows up that I have H1 and H2 in place. 
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 40,154 Points 20k badge 2x thumb
As I said, the error was caused by the boxes that you initially had your text boxes placed in. It looks like removing the text boxes did not remove the error, so I just duplicated the page (just using the duplicate page option under Pages), and the error is gone.

This conversation is no longer open for comments or replies.