I signed up with Cloudfare a week ago. Why isn't SSL working for my site by now?

  • 0
  • 2
  • Question
  • Updated 2 months ago
  • Answered
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: Archiving inactive content

SSL not working for my site yet
Photo of Linda8325

Linda8325

  • 580 Points 500 badge 2x thumb

Posted 3 months ago

  • 0
  • 2
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
Hello Linda,

It is most likely a DNS issue, which has to do with step 6. If the information Cloudflare pulled doesn't match where your domain was pointing, it won't work. Please post a screenshot of the DNS page within Cloudflare so I can let you know if anything needs to be updated. Also, did you set the SSL to  Flexible? (step 10)
Photo of Linda8325

Linda8325

  • 580 Points 500 badge 2x thumb
I took a screenshot, but how do I post it?
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
Just post it like that ^
Photo of Linda8325

Linda8325

  • 580 Points 500 badge 2x thumb
The DNS page was long, so I took 3 screenshots & put them in a Word file. But I can't see where to attach it.
(Edited)
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
Ok, the DNS is fine. Thank you
Photo of Linda8325

Linda8325

  • 580 Points 500 badge 2x thumb
Yes, it is set to Flexible.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
If you go to https://www.(insertyourdomain.com) does it show up as secure?
(Edited)
Photo of Linda8325

Linda8325

  • 580 Points 500 badge 2x thumb
www.renovationsetc.com
No, it doesn't show up secure.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
it would be https://www.renovationsetc.com which is showing up, but it just isn't fully secure. Try republishing your site. If that doesn't work, you might need to look for any HTML boxes you have added on your site, and update them to show https in the coding.
(Edited)
Photo of Karen4025

Karen4025

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
I am having the same problem.  Name Servers are current with luke.ns.cloudfare.com and mimi.ns.cloudflare.com and according to cloudfare the website should be showing up with a green lock at the URL name.  Cloudflare support said to contact the hosting partner to submit a request to have Universal SSL activated
Photo of Karen4025

Karen4025

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
NVM.  I did steps 12 & 13 and now all is well with the world.  Thanks for your help.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
Linda8325

Please refer to my response on the other comment. It will be easier to follow the comments if we stay on the same thread.
Photo of Linda8325

Linda8325

  • 580 Points 500 badge 2x thumb
Am I on the correct thread now? Anyway, I went to Crypto on Cloudfare and turned on the 2 places that you suggested (after I republished my site). Everything seems to be working now. Thanks, Elyzabeth!!!
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
Karen4025 fantastic! I'm glad that helped!
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
Linda8325 same thread but it is ok. I'm really glad it is working now!!
Photo of Mary6635

Mary6635

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Well, I'm about to give up.  I've had my site for YEARS and now I can't get this cloud thing to work.  I'm fed up.
Photo of Mary6635

Mary6635

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
I viewed it again today and see that it is now working.  Hmm.  Don't know what happened.  But glad it is working fine now.  I probably won't do the other 2 domains as one I've been thinking of closing, and the other is only for me and my daughter to remember our dear Wendell.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
I'm glad it is working for you, let me know if there is anything else I can do to help
Photo of Mary6635

Mary6635

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Thank you.  I will.  Wishing you a wonderful day.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,424 Points 10k badge 2x thumb
  Thank you! You as well!
Photo of Mary6635

Mary6635

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Thank you.

This conversation is no longer open for comments or replies.