I have been trying to get on to my homestead website and it's taking too long to load. Is the site experiencing problems again?

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 9 months ago
  • In Progress
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: 7 days of inactivity

It is taking 30 or more minutes to load my site. Is the site experiencing issues again?
Photo of Call Me Ozz

Call Me Ozz

  • 3,718 Points 3k badge 2x thumb

Posted 9 months ago

  • 0
  • 1
Photo of Michelle C

Michelle C, Employee

  • 35,652 Points 20k badge 2x thumb
Hello,

I cleared the cache on your website files which will speed up the load time. You should be able to access the site in a reasonable amount of time now.
Photo of Call Me Ozz

Call Me Ozz

  • 3,718 Points 3k badge 2x thumb
The problem is still persisting.

Photo of Michelle C

Michelle C, Employee

  • 35,652 Points 20k badge 2x thumb
I have cleared it again and tested it, it opened right up. Please try once again in a preferred browser, either Google chrome or Firefox. 
Photo of Call Me Ozz

Call Me Ozz

  • 3,718 Points 3k badge 2x thumb
I have cleared the cache on my end too and my website is not loading. I'm waiting 30 to 45 minutes sometimes, or more. This is a real problem.
Photo of Michelle C

Michelle C, Employee

  • 35,652 Points 20k badge 2x thumb
I do apologize, I will get this error reported. It may be due to how large your website is, it currently consists of 243 pages and over 4000 files. This is a tremendous amount for a Sitebuilder Plus website and will definitely affect the speed and load time. You can remove/delete pages and files not being used from the file manager to downsize and hopefully this produces a faster load time.

I would recommend you consider transferring your site to WebsiteBuilder for a better experience with a larger website. 

This conversation is no longer open for comments or replies.