Drew and Todd....Once Again I CANNOT Upload Photos

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 3 months ago
  • In Progress
  • (Edited)
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: Archived

For the past several weeks......NO PROBLEM uploading multiple photos.....then today I CANNOT HIGHLIGHT PHOTOS IN MY FOLDERS to upload to my File Manager for my DAILY SUNRISE photos page.....HELP!!
Jack
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb

Posted 6 months ago

  • 0
  • 1
Photo of themieleman

themieleman, Champion

  • 49,540 Points 20k badge 2x thumb
Have you exceeded your storage limit?
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
No......only about 10% as far as I know??

I delete photos daily and add new ones so I guess net/net no additions!!

We have been down this road twice lately....1st time Drew said an update they did caused the problem.....second time it just started working and neither Todd nor I know why.......SPOOKY!!

It is quite frustrating when I spend a LOT of time daily for folks to see our local Sunrises and it doesn't work!!

Hope it is fixed soon!!

Jack  
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
So....they cannot used Flash while developing whatever new they have in mind??
I'll look into online albums for now....maybe that will work??
As always thanks for your help!!
Photo of susan2829

susan2829, Champion

  • 42,798 Points 20k badge 2x thumb
Flash has proven to have security issues and the browsers are phasing it out so program developers need to find a new way, which as Drew has said will involve using HTML 5 and the Homestead developers will need to figure out how to incorporate that into the programs - not an easy task and given they have a whole lot on their plates I would sure recommend looking for alternatives.

What is your site address?
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
Hey Susan!!

It's CoosawjackPhotography.com  and strictly a HOBBY site so I may just fold the whole thing up or find another company that can accommodate me.....trouble is uploading 1000 photos is very time consuming!!

I really hope you guys can come up with a fix!!  I could load daily photos one at a time but 2-3 minutes per photo is just nuts!!  Is there a way to speed it up??

Jack
Photo of susan2829

susan2829, Champion

  • 42,798 Points 20k badge 2x thumb
Jack be sure your images are optimized before you upload them. You can do this at www.dynamicdrive.com click on Image Optimizer.  I ran your lighthouse pic through, saved it at 50 and it went from 729kbs to 91.2kbs without really losing any quality for online viewing. For your daily sunrise images why not just upload a few optimized images rather than a bunch until such time as you find a better way to import photos.
Photo of Drew N

Drew N, Community Manager

  • 240,588 Points 100k badge 2x thumb
I received an update that the developers are targeting the next release for the new HTML upload. I don't have a date for that yet. They are usually at 3-5 week intervals, but we had some delays on the last one due to our servers being primarily in Houston.
Photo of Drew N

Drew N, Community Manager

  • 240,588 Points 100k badge 2x thumb
Update: Jack, the developers have coded the multiple file upload and it should be available with the next update, assuming there are no issues. I do not yet have a release date, but will let you know when I do.
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
This is GREAT news Drew....just let me know when!!
Thanks as always!!
Jack
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
OK Drew......today I got the ERROR message after trying to upload 15 photos but when I set up my Gallery they were all there so I proceeded to assembly the 15 photo Gallery!!  

After that I hit "Publish" and only this page.......it "Saved" my page and then just stopped........so I hit "Publish" again and it froze for quite awhile then instead of my newly published page showing up I got this: 

So......then I looked at my website and under Today's Sunrise tab EVERYTHING had published PROPERLY so why all the ERRORS now??

This really is getting NUTZ......

Am I the only one having trouble??

Jack
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
Same thing today Drew but when I got the "Failed To Publish" error it actually failed to publish twice.....third error and it published!!! 
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
Hey Drew......I still get the ERROR and no photos from uploading but they are there and I get "oops error" that Publishing failed but it actually works......WEIRD but I can live with it if ya'll can't fix it!! 

Jack
Photo of Drew N

Drew N, Community Manager

  • 240,588 Points 100k badge 2x thumb
I am told they have resolved the issue. It is still in testing. Right now it is scheduled to be released next Wednesday, but that can change.
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
It's actually working pretty damn GOOD Drew......just says it's not!!
Photo of Drew N

Drew N, Community Manager

  • 240,588 Points 100k badge 2x thumb
Good morning Jack. The developers released the update about an hour ago, so let me know if you get any errors or have trouble after you see this message. We were a day late, but hopefully not a dollar short.
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
It's been working but giving lots of ERROR messages.....some are real some are not so I just plug along until it eventually works and so far it has worked daily!!

I'll report back tomorrow after I try changing my webpage and let you know what happened Drew!!

Thanks!! 
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
Hey Drew.......it gave me the ERROR message after uploading photos and none showed in the File Manager but they were there when I put the Gallery together....weird!!

When I published it gave me a new pinwheel gismo that froze after a few minutes.......

Then after a few minutes I got this ERROR message.......   

BUT.......everything worked FINE.......REALLY WEIRD??

Jack
Photo of Drew N

Drew N, Community Manager

  • 240,588 Points 100k badge 2x thumb
A few people still see some glitches. I am trying to figure out why that might be so the developers can fix it.
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
I can live with it as is Drew but the "Publishing Error" is actually right about 10% of the time!!
Photo of Drew N

Drew N, Community Manager

  • 240,588 Points 100k badge 2x thumb
I am glad it is good for now, but I do want to get it cleaned up.
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
Well Drew.....it took FIVE tries this morning since publishing failed to include the last photo.......it worked on the fifth publishing try for some reason??
Photo of Jack6491

Jack6491

  • 2,010 Points 2k badge 2x thumb
Saturday morning and I got the usual Publishing Failed Error Message but it published completely the first try Drew!!
(Edited)

This conversation is no longer open for comments or replies.