Common Cloudflare Issues

  • 2
  • 22
  • Question
  • Updated 3 weeks ago
  • Doesn't Need an Answer
  • (Edited)
If you have gone through the instructions and your site still isn't secure or your email isn't working, here are a couple of common reasons:

  1. The DNS is not correct. (Step 6)

    In step 6, it has you compare the DNS in your Homestead account and Cloudflare. If this step was missed, feel free to take a screenshot of the DNS page in Cloudflare and post it here. We will check that the DNS is correct. 

    If email is not working, make sure the email records are correct in the Cloudflare DNS page. They are suppose to match these records:DNS settings for Homestead email.

                            A RECORDS

    Host         yourdomain           Points to

    mx            yourdomain             66.96.142.50
    mx            yourdomain             66.96.142.51
    mx            yourdomain             66.96.142.52
    pop           yourdomain             66.96.135.134
    imap         yourdomain             66.96.135.134
    smtp         yourdomain             66.96.135.134
    mail          yourdomain             66.96.135.134
    webmail    yourdomain            66.96.135.48
    email        yourdomain             66.96.135.48


    MX RECORDS
    Host Type          Points to                     Priority

    @                       mx.yourdomain            10 

    TXT Record

    Host Type    Value

    @                 v=spf1 ip4:38.113.1.0/24 ip4:38.113.20.0/24 ip4:65.254.224.0/19 ?all

    Correct anything that doesn't match.

  2. Turn the Clouds on next to the DNS for your domain name and for www. (the clouds should be orange)




  3. The nameservers were not updated properly. (Step 8)

    Log into your Homestead account and click the domains tab on the left. Under the domain you are working on, click Edit your nameservers. You will need to click delete next to ns3.mdnsservice.com and then change the other 2 nameservers to the ones provided by Cloudflare. You can't change and delete in the same step, so you will need to click edit twice.



  4. You need to set the SSL to Flexible. (Step 10)

    The first part is now completed. Now, please review the Domain Summary and confirm that the SSL shows Flexible. If it does not, click the SSL option, and select Flexible.
    (Note: you can also click Crypto at the top, then select Flexible with the drop-down menu on the right. This should save automatically after you select Flexible)




  5. It is set up, but you are just checking www.yourdomain.com, not https://www.yourdomain.com. (Step 11)

    Over the next 24 hours, periodically visit https://www.yourdomain.com. When you see your site load with HTTPS, please proceed to the next step.

    Try adding the https:// before your domain and see if it shows as secure. 


  6. You haven't gone back after 24 hours to finish step 12 and 13

    Click on the Crypto button at the top.


    In the top section you should now see the status as Active Certificate. On the right side of that section, make sure it shows flexible. You now need to tell all http requests to forward to https. Scroll to the middle of this long page and look for the section entitled "Always use HTTPS" Turn it on. Also scroll to the bottom and find "Automatic HTTPS Rewrites" Turn it on



  7. You have only followed the 6 steps from the email you were sent. There are more instructions if you go to the link from the email:
    https://community.homestead.com/homestead/topics/can-i-secure-my-homestead-website-with-https


    **If you have done all of the above, and your site is displaying https:// but isn't "fully secure", common issues include:


  8. Republish your site. This will often times fix that error.


  9. Elements on your site are not secure. Common elements include: 
               hitcounters (these need to be removed, they generally aren't used on sites these days and aren't secure)
               HTML elements- you'll need to open the HTML boxes and edit the code to reflect https. 
    Then republish your site


Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,068 Points 10k badge 2x thumb

Posted 3 months ago

  • 2
  • 22
Photo of Seth0381

Seth0381

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Hello- I'm certain that I've followed all of the steps and I've removed the hit counter from my site but I'm still not getting a green secure lock.  Also when I turn on on the "Always Use HTTPS" my site looks all wonky with overlapping text and elements.  When I contacted Cloudflare, all they did was turn off the "Always Use HTTPS".  I've turned it back on for the moment.  Can you help me?  Thank you!

Seth https://www.threeinvestigatorsbooks.com

Photo of hamannlandscape3716

hamannlandscape3716

  • 162 Points 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled my email account is not working.

my email account is not working I even created a new one and all my customers have been saying its not working. stopped working about 3 weeks ago whats going on? I hate how there is no support or live chat anymore
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
Hello hamannlandscape3716

It looks like the two domains you have emails attached to are both pointing to Cloudflare nameservers. There is most likely a missing DNS record for the email. Please scroll up to the instructions on this post and verify the DNS matches the email DNS in step 1.
Photo of Ann7916

Ann7916

  • 298 Points 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled SSL not working.

I believe I followed all the steps for creating SSL via Cloudflare. I even removed any unsecured links from my website and republished several times. My certificate shows up as active on Cloudflare. My website for upliftingfiction.info is still showing as unsecure. Please advise. Thanks.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
Hey there Ann7916

Please scroll up to the instructions in this post to see fixes to common issues that cause the Cloudflare set up to not work.
Photo of Seth0381

Seth0381

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Hello- I'm certain that I've followed all of the steps and I've removed the hit counter from my site but I'm still not getting a green secure lock.  Also when I turn on on the "Always Use HTTPS" my site looks all wonky with overlapping text and elements.  When I contacted Cloudflare, all they did was turn off the "Always Use HTTPS".  I've turned it back on for the moment.  Can you help me?  Thank you!

Seth https://www.threeinvestigatorsbooks.com
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
Do you use the downloadable builder, Sitebuilder Desktop?
Photo of Seth0381

Seth0381

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Yes.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
Unfortunately, this will only work for Sitebuilder Plus sites and Website Builder sites. It does not work for Sitebuilder Desktop. I would recommend making that switch on your website so that you can secure your site.
Photo of Seth0381

Seth0381

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Thank you!  Please bear with me I'm not much of a computer geek.  I went to Sitebuilder Plus and Saved and Published the site.  Am I on the right track?  I normally use Sitebuilder Desktop since it's so convenient but I will happily use Sitebuilder Plus if that resolves some of the issues I've been having.  Do I now need to go through all of the Cloudflare steps again to secure the site?
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
You shouldn't need to. Your site is actually showing secure on my end.
Photo of Seth0381

Seth0381

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Oh super!  It's showing secure here now, too.  Thank you so much for your help, Elyzabeth!
Photo of harrison3616

harrison3616

  • 82 Points 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled email address will not receive emails.

I created an email for my domain through homestead and the email account will not receive emails. I can send emails for the account but if i were to reply to the email set out of the homestead email account it gets returned. how do i set it up so I can send and receive emails.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
Hello harrison3616

This is typically because a DNS record wasn't pulled for your email. Please scroll up to the instructions on this post and view the instructions in step one to resolve this.
Photo of David9745

David9745

  • 112 Points 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled My outgoing mail server has stopped working...help!.

I updated my website domains to be secure per your instructions. Now my email won't send outgoing mail.
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
This is typically because a DNS record wasn't pulled for your email. Please scroll up to the instructions on this post and view the instructions in step one to resolve this.
Photo of Rodney7227

Rodney7227

  • 214 Points 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled not receiving my email.

Have not received my email since converting my site to secure
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
Please scroll up and view the instructions in step 1 to resolve this.
Photo of Joe1959

Joe1959

  • 272 Points 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled scoutsfocus.com website is down? can you help asap?.

scoutsfocus.com website is down? can you help asap?
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
Your nameservers are pointing to Cloudflare, it is likely something in the Cloudflare set up that is incorrect. Please review the information in this article.
Photo of Joe1959

Joe1959

  • 272 Points 250 badge 2x thumb
i just pointed them to cloudflare a few hours ago, the website has been down since yesterday
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
I would recommend not trying to do a change like apply an SSL without first troubleshooting the reason your site was down in the first place. I cannot troubleshoot this issue with the domain pointed to Cloudflare. You would need to point them back to Homestead nameservers first. Once your site is working, then you can proceed with the instructions for securing your site.
Photo of Joe1959

Joe1959

  • 272 Points 250 badge 2x thumb
send me the nameservers asap so i can point them back
Photo of Joe1959

Joe1959

  • 272 Points 250 badge 2x thumb
should be back to defaults, can you fix my site asap?
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
OK, I can see you've set them back to default. Let me look at the site.
(Edited)
Photo of Joe1959

Joe1959

  • 272 Points 250 badge 2x thumb
ok let me know, its been down for a day and losing all business
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
I see. Ok I can see that this is something you will need to contact our compliance team about. I cannot provide you with any further information regarding this issue.
You will need to contact compliance@homesteadsupport.com
Photo of Joe1959

Joe1959

  • 272 Points 250 badge 2x thumb
i already did, no response. Can you tell me why this is a compliance issue?
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
As you were told when you called in, you will need to give a 24-48 hour response time for compliance.
Unfortunately, I can give no further information regarding this issue.
Hello Elyzabeth, You said my site was secured. It still doesn't show HTTPS. Is my site secured?
Photo of Elyzabeth

Elyzabeth , Official Rep

  • 17,006 Points 10k badge 2x thumb
Hello Duane,

You may have seen my reply to someone else on this post, but I did not say that your site is secure. It is still not working with the https:// placed before your domain so it is likely a setting in your Cloudflare account causing this.
I would recommend calling 800-710-1998