Can you help with my stiemap?

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • Answered
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: We have archived this topic as it has either reached a resolution or has become inactive.  If you believe this topic should not have been archived, please let us know, and we would be happy to review it.  You may continue to access this topic as needed fo

Drew...while submitting my site map to Google I recieved this error.  Can you tell me what i did wrong

Note: This conversation was created from a reply on: How do I verify my site with Google and Submit my Sitemap?.
Photo of david2953

david2953

  • 6,946 Points 5k badge 2x thumb

Posted 4 years ago

  • 0
  • 1
Photo of david2953

david2953

  • 6,946 Points 5k badge 2x thumb
I think it is a mapping error but I am not sure what to us.  Here is where the file is located in my file manager.

Photo of William S

William S

  • 18,878 Points 10k badge 2x thumb
david2953

Scroll to the right and make sure that the sitemap.xml is published. If it's published it will have a little 'ok' and green all the way to the right. 
Photo of david2953

david2953

  • 6,946 Points 5k badge 2x thumb
William...thanks for your response but that is not my question.  I have the site map published in site builder but now I understand I need to submit it to Google (see the image I included with my question) When I submit it to Google it gives me an error....I suspect because I do not have the path correctly mapped to the site map in my site.  With that said can you tell me what the correct path should be?
Photo of Drew N

Drew N, Alum

  • 262,796 Points 100k badge 2x thumb
David,

In your first image it appears as though Google is searching for xmlsitemap.php, when it should be looking for sitemap.xml. Can you check in you Google settings? It should be http://www.domainname/sitemap.xml
Photo of Mary-Jane2063

Mary-Jane2063

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
Hi there I am having the same trouble except my file is an xml file so now what else could be wrong.
Photo of david2953

david2953

  • 6,946 Points 5k badge 2x thumb
Is there someone I can call for some help on this?
Photo of david2953

david2953

  • 6,946 Points 5k badge 2x thumb
Thanks Drew I will give the settings in google a check
Photo of david2953

david2953

  • 6,946 Points 5k badge 2x thumb
That worked thank you
Photo of Drew N

Drew N, Alum

  • 262,796 Points 100k badge 2x thumb
Excellent
Photo of Mary-Jane2063

Mary-Jane2063

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
Can you let me know what was the answer thanks
Photo of William S

William S

  • 18,878 Points 10k badge 2x thumb
Hello Mary-Jane,

What problem are you having with your sitemap?

This conversation is no longer open for comments or replies.